Dnes má meniny Nikola a Nikolaj

29.08.2006 Celý región

Ženské a mužské meno Nikola, Nikolaj majú francúzsky pôvod a v preklade znamenajú \"víťazstvo\". Ak sa stretneme s nositeľmi tohto menej rozšíreného mena, oslo...
Ženské a mužské meno Nikola, Nikolaj majú francúzsky pôvod a v preklade znamenajú "víťazstvo". Ak sa stretneme s nositeľmi tohto menej rozšíreného mena, oslovujeme ich Niki, Nika, a Nik, Nikino. Meniny oslavujú spolu 29. augusta.

Ľudia s uvedenými menami pôsobia na prvý pohľad ako flegmatici. Nevedeli by však žiť bez pevného cieľa. Sú stále bojovne naladení, no bojujú najmä sami so sebou. Ide o veľmi inteligentné bytosti, ktoré ale nemajú veľký záujem v spoločnosti sa blysnúť. Na Nikoly, Nikolajov treba už od raného detstva pôsobiť, aby sa neuzatvárali do seba a brali do úvahy aj svoje okolie. Nedávajú veľmi najavo svoje city a priateliť sa s nimi je dosť ťažké. V dospelosti ich nájdeme prevažne na vedúcich postoch v súdnictve, obchode či vo vojenských funkciách. Tak ako každý, aj Nikoly a Nikolajovia majú svoje slabšie zdravotné stránky, u nich sú to kosti a pečeň. Nikolu a Nikolaja ovplyvňujú planéty Jupiter a Mesiac. Ich šťastné farby sú modrá, biela, svetlozelená. Ochranné rastliny slez, šalvia, medovka, ochranné kamene granát, perla a nefrit.
(TASR)
 

Vyberte región